Att träna är något som för mig innebär glädje, glädje att få göra något som hjälper mig till bättre hälsa, förebygger risken för skador, avstressande, stärkande och en mängd andra fördelar. Grundpelaren i det hela är dock en sak, det är roligt! Är det inte roligt blir allting svårare att genomföra.

Samma sak gäller när du ska göra en koständring. Om din kost är enformig och tråkigt kommer du inte hålla fast vid den. Även kosten har samma grundpelare. Är det rolig mat blir det lättare att hålla fast vid den.

När folk ser mig springa ibland kan jag lugnt lova att dem tror jag är skadad eller att något är fel på mig. För oavsett hur långt jag sprungit, hur trött jag är eller hur tung en backe kan vara så springer jag alltid med ett leende. Att hitta lyckan i det man gör är något jag tror är extremt viktigt. För oavsett hur tungt det blir eller hur långt man tar sig, gör man det utan glädje så är det svårare att hålla fast vid. Glädjen i att få äta något gott eller få träna och ta hand om sin hälsa är något som ger otroligt lycka!

Så finns då lyckan i alla saker direkt? Kanske inte. Vissa saker ligger lyckan lite längre bort emot horisonten. Ibland gäller det bara att hålla ut det lilla sista för ibland slutar man precis innan man verkligen hade lyckats. Att sedan ha delmål kan hjälpa en ha lite mer lycka längst resan och ibland kan det vara så enkelt att du måste bara ändra något lite så hoppas glädjen fram igen.

Så nästa gång du kör ett pass eller äter något som inte får dig att känna den där glädjen så fundera på om du kan ändra något eller om du bara ska se om horisonten kan komma lite närmare genom ett delmål

Sen vill jag passa på och önska alla mina läsare en Glad Påsk!