När jag tänker på min personlighet så är något av det första jag kommer på min spontana sida. Att jag kan sitta hemma en kväll och helt plötsligt få en galen idé och sticka ut och göra den.
Ändå är något av det bästa jag vet rutiner. För rutiner föder trygghet och lugn

I en stressad, pressad och oftast på en alldeles för kort dag. De dagar då det verkar som om någon tagit bort några timmar från dagen så är rutiner det bästa.
En rutin kan vara allt ifrån hur man planerar sin tid till hur man agerar vid olika situationer. Det är vi själva som skapar dem och förändrar dem. Men oavsett vad ger dem oss just trygghet och lugn

Trygghet då vi vet hur vi ska agera, vad vi ska göra, när vi ska göra det. Vi blir inte stressade eller pressade för det är något vi gör eller har gjort innan. Vi behöver inte tveka, ens fundera. Det bara sker och vi är bekväma i det.
Lugn för att stressen har svårt att ta sig in i kroppen när vi är trygga. Pressen behöver kan inte komma ens då vi är trygga i det vi gör och därmed kan behålla vårt lugn.

Men sen ibland kommer saker, händelser, som stör just detta. Våra rutiner. T.ex. julen. Det är en tid då det ska handlas, resas, planeras, packas, städas, lagas massa mat. Rutiner spricker, tryggheten faller och lugnet seglar iväg.
Det är just vid tider som julen som rutiner är än viktigare än något. Just för att dem ger oss trygghet och lugn. Om vi bara kan hålla våra rutiner så tror jag att julen hade blivit just en trygg och lugn högtid, precis som den är tänkt att vara.

Frågan är bara om DU tänker hålla dina rutiner?