För över fyra år sen köpte jag mina första merrell skor. Jag var då en riktigt nybörjare inom löpning. Men kärleken för det hade börjat växa sig stark och inget fick kärleken att växa snabbare än min merrell skor.

IMG_0996Minns än första löpturen med dem. Jag gjorde det klassiska nybörjarfelet och sprang alldeles för långt mot vad jag var redo för, vilket jag fick känna sedan i några dagar efteråt. Men längtan efter att få springa igen var stor och efter ett par veckor började steget sitta bättre och bättre. Farten kom smygande och snart sprang jag snabbare, effektivare och lättare än någonsin tidigare. Det var fyra år sen.

bildIdag går dessa älsklingarna i pension. Inte för att sulan är sönder eller för att någon dämpning har fått nog. Dessa skorna ser inte speciellt slitna ut ens om man vänder på dem och att någon dämpning skulle ha gjort sitt är bara ett skämt, för det finns ingen.
Nej anledningen till att jag byter efter fyra år och hundratals mils löpning och brutala timmars löpning på både asfalt och i riktigt kladdig lera är så enkel som att tyget nu börjar gå sönder.

Fyra år i samma skor. Det är en fantastisk sko och det som nu börjar gå sönder är tyget. Vilken annan löpsko kan säga det?

Dessa skorna har varit fantastiska och när dem nu får gå i pension var det självklart när jag gick till Sportshopen i Båstad vad det skulle vara för ny sko. Samma modell såklart! Så nu ser jag fram emot minst fyra nya år, hundratals mil på både asfalt och i kladdig lera med mina nya skönheter ifrån Sportshopen. För nu ska det skriva fler löparminnen och spridas mer träningsglädje än någonsin förut!