Ja vem vill hålla på med rehab? När många hör ordet rehab så blir allt tråkigt, långdraget och enformigt. Till viss de kan det vara sant men långt ifrån sanningen.

Rehab, om vi talar utifrån idrottsskador, för att stärka upp en skadad led eller muskel. Vad det än är så är det inte lika starkt som det än gång var. Ändå skiter många i just detta. Vanligast skulle jag säga är en stukad fot.
Handen på hjärtat om du stukat en fot, har du genomfört ett 8veckors fullständigt rehabprogram för din fot?

Varför skippa något som är så viktigt? Oavsett vad det är så när det väl är skadat är risken hög att det kan ske igen och då blir det bara värre. Sen har den negativa spiralen igång.

När jag stukade min fot insåg jag direkt vad jag var tvungen att göra. Jag spenderade 3månader med fokus på fotstabilitet och rehabträning. Min fot blev i slutändan starkare än den förra och än idag har jag inte stukat någon av mina fötter igen. Detta var för snart 4år sen.
Desto tråkigare är det att jag varje vecka ser och hör personer som säger dem stukat eller skadat det ena efter det andra, inte kör någon rehab och kommer tillbaka veckorna senare med en än värre skada och fortsätter köra på utan att rehaba.

Rehab kanske inte är det roligaste, men det blir vad man gör det till. Det är däremot något som är otroligt viktigt om du vill att din skadespiral ska upphöra och du ska kunna bli starkare igen. Gör det ordentligt, ta hjälp och låt det ta tid så kommer skadorna minska. Eller fortsätt köra på så hänger allt kanske snart i sköra trådar istället runtom i din kropp. Ditt val