Djur har en förmåga att långt innan någon katastrof har inträffat redan känna av den. Likväl kan man se det när dem börjar bli sjuka. dem drar sig lite undan, äter lite annorlunda och ser till att vila mer. En förmåga som vi människor med besitter, i alla fall det sista.

Samhället idag betalar otroliga summor för skador och sjukdomar. Vi håller på mer med rehab än prehab. Vi stressar på och lyssnar inte på kroppens alla signaler. Men kroppen säger saker till oss hela tiden. Men vi lyssnar inte, inte många i alla fall.
Jag har själv varit väldigt dålig på att lyssna till min kropp och är det än under vissa perioder. Men jag försöker alltid lyssna

Bilden tagen från http://1000sjuktbrasaker.se/2013/05/13/0117-att-tajma-trafikljus-perfekt/

Bilden tagen från http://1000sjuktbrasaker.se/2013/05/13/0117-att-tajma-trafikljus-perfekt/

Vår kropp berättar för oss när en muskel är uttröttad eller på väg att bli inflammerad. Nu menar jag uttröttning, inte lite trött för stunden. För även om kroppen talar till oss gäller det att höra vad den säger. Ta bara smärta. När jag masserar och stretchar klienter kan det göra allt ifrån ont till ontont, sköntont, obehagligtont, godont, stickont, strålningsont, etc.
Lika är det med alla andra signaler. Vi kan inte bara höra att den är där, vi måste lyssna till den.

Skulle vi alla lära oss att bättre lyssna och faktiskt ta oss tid att göra det kroppen säger är jag övertygad om att vi skulle halvera, men förmodligen mycket mer, alla sjukdoms- och skadefall i detta land. Frågan är bara om Du tänker lyssna till Din kropp