Nu börjar en spännande tid i Falun. Första testet inför Skid-VM kommer att genomföras denna veckan, nämligen SM-veckan. Passande va?

sidtopp_falun2013

Staden har redan börjat invaderas av idrottare som ska göra upp om ära och berömmelse inom sin idrott. Lugnetområdet, som är platsen för detta event, är full transformation. Presskonferensen inför veckan var idag och allt lutar väl åt en härlig vecka med massa idrottare inom olika sporter.
Det häftiga med att få vara mitt i detta är just att det är SM, Sveriges bästa är här för att göra upp. Alla vill en sak och det är att vinna.

Under veckan som kommer kan jag lova att jag kommer hänga på området en hel del för att fånga in så mycket av det hela som möjligt. För detta är ett event av inspiration. Inspiration av personer som kommer göra allt för att göra något extraordinärt. Det är inga supermänniskor vi pratar om. Det är människor som efter många års planerad och systematisk träning tillsammans med ett stort engagemang tagit sig till denna plats. Nu är det stora testet, nu är de stora dagarna här. Det är nu allt gäller. alla tusentalstimmar har nu kommit ner till dessa fåtalet minuter.

Som idrottare är det nästan allt. Det är en känsla som man drömmer om långt innan den är där. Att få se det på nära håll är fantastisk kan jag lova, för du blir nästan en del av just den känslan.

Det är en magisk vecka som Falun, dess invånare, besökare och deltagare nu går till möte. En vecka som jag säkert kommer skriva mer om. Men nu ska vi bara låta magin få flöda.