Stress är något som alla människor möter förr eller senare, mer eller mindre  under hela livet. Vissa fryser helt av det och slutar att fungera, vissa presterar bättre under den och alla hanterar den på olika sätt för att komma igenom det.

Satt själv i bilen på väg hem ifrån en kund ikväll då stressen började smyga sig på. Jag var klar för dagen men ändå började jag känna mig stressad, något är fel! Funderade då på den stora bilden och helt plötsligt kom det ena efter det andra upp, DET måste jag göra, DEN ska jag fixa, dit och dat, bilden blev bara större och större och stressen kunde börja bre ut sig i kroppen som den ville tills jag gjorde det jag alltid gör i denna situationen. Bryter ner det ill mindre delar. Att bli stressad över den stora bilden är lätt för vem som helst, denna gigantiska bild där allt visar sig som vi måste göra, måste hinna med och absolut inte får glömma.

Väl hemma löste det sig väldigt enkelt. Papper och penna. Efter att ha skrivit ner allt blev den stora bilden väldigt lätt att se och kunna bryta ner till mindre bilder. Lätt att prioritera och alla saker man tyckte man behövde göra här och nu så kunde nästan allt vänta till morgondagen, stora delar hade man faktiskt redan klarat av under dagen.

Nu när man tittar på den stora bilden måste jag säga att den är väldigt trevlig och inte det minsta stressande. För när man ser på den stora bilden i små delar kan man lätt se att man har tid för vänner, familj, arbete, träning och allt annat vardagen erbjuder oss under en dag, men tricket är bara att komma ihåg just detta, de små bilderna i den stora