I söndags spelade jag brännboll med några vänner. Det var en fantastiskt avslutning på en vecka. Sol, värme, myggfritt, en riktigt sommarkväll.

Igår morse var ute och tränade med en vän. Redan innan starten kände jag hur något inte var riktigt rätt i baksida lår. Det kändes annorlunda. När vi väl tog de första stegen kunde jag märka att framsidan jobbade hårdare än de brukar. Inget som störde men nog för att man skulle notera det. Efter en löprunda ställde jag med och försökte nå marken, den var längre bort än vad den varit på länge!

Det slog mig ganska fort att jag slarvade med en sak, eller rättare sagt skippade helt i söndags. Stretcha. Har under en längre tid varit otroligt stel på baksidan men har lyckats stretcha ut detta, något som inte märktes imorse. En dags slarv så var jag nästan tillbaka på ruta ett.

Stretching i sig är rätt omdiskuterat huruvida man ska göra det efter träning eller inte. Min tanke med det har länge varit att man bör göra det ifall man upplever att det stör ens naturliga rörelsemönster. Jag står än för det men kanske med en liten modifikation.

Det har nu tagit mig nästan 60min stretching och 1,5 timmes idrottsmassage så är jag nu tillbaka och lite mer rörligt i baksidan än jag var tidigare. Läxan för dagen är utan tvekan slarva inte! Att slarva lönar sig inte. Varken i stretching eller i övningar, det enda det medför är fusk för en själv och något man måste jobba ikapp senare. Så efter gårdagens sista pass i havet så kan jag lova att jag stretchade!

Visst alla gånger är det inte det roligaste att stretcha och ibland när någon hjälper en att förbättra tekniken så märker man att den belastning man kör på in var riktigt rätt nivå. Förstår helt varför man vill fuska eller gå tillbaka till det gamla igen. Vem vill gå tillbaka i sin utveckling? Men det är inte en tillbakagång utan en framgång! Att klara av att få en än bättre teknik eller skapa en bättre rörlighet är något man utan tvekan på vinner på i framtiden och hjälper än hålla sig än mer skadefri