Stress är en sak som på många sätt intresserar mig. Vissa pratar om negativ och positiv stress. Fysiologisk är stress alltid ett påslag av vårt fight-or- flight mode. Det är ingen skillnad på positiv eller negativ.
Däremot är det så att vi alla hanterar olika stressnivåer väldigt olika.

Bild tagen från http://www.briody-fitnessnhealth.com/stress.html

Bild tagen från http://www.briody-fitnessnhealth.com/stress.html

När några blir stressade låser dem in sig i en bubbla och kör sitt race, medan andra blir som helt förlamade och vet inte vad dem ska göra. Det första i mina ögon är fighten det andra är flighten.

Men som jag sa fysiologiskt sett sker samma sak i kroppen oavsett vilket. Att hantera detta påslaget är enligt mig väldigt viktigt.

Jag känner igen mig i båda, men främst i den första. Däremot har jag lärt mig att kunna hantera stress, även om jag med har dåliga dagar. Det hela handlar enligt mig om några få saker, nämligen dessa:
– Acceptera situationen och stressen
– Strukturera upp det som stressar en
– Världen kommer att överleva även om jag missar deadlinen

Accepterar man situationen och speciellt sin stress så har man gjort halva jobbet. Att säga ”det är mycket nu” inte att acceptera, det är att konstatera. Är man stressad erkänn det för dig själv. Det är först nu du kan börja strukturera upp det hela.
Ditt huvud kommer att lura dig. Skriv ner det som måste göras, punkt för punkt. Först då blir det verkligen konkret. Bara att göra det kan i många fall så många att lugna ner sig och inse att det är inte så mycket som man egentligen trodde

Sista punken. Skulle du inte bli klar i tid, ja världen finns kvar. Vi har i många avseenden en inbyggd omedveten fantasi som säger till oss att om vi inte lyckas går allt under. De funkar inte så. Världen finns kvar.
Värsta som händer är att du blir klar lite senare.