Fredagmorgon. Utan frukost, halvseg kropp, mörkt ute, knappt vaken. Det är nog hur jag vill sammanfatta hur jag kände mig inför mitt simpass 07.00 i fredags. Låter väl som en toppen uppladdning? Inte direkt, inte heller trodde jag att det skulle ge de resultat det gjorde!

På schemat stod det 1 500m, tävlingsdistansen, i ett myspystempo. Det är ett tempo där man inte riktigt är uppe i sitt tävlingstempo utan ligger en, två nivåer under och kör. Lite så små mysigt på en fredagmorgon. Hopp i, nu kör vi! En helt egen bana fick man också på köpet medan alla andra låg och körde bröstsim i banorna bredvid.
Men helt plötsligt så hoppar där i en annan i min bana. han lägger sig bakom mig och hänger med bra i mitt tempo. Den jäveln. Nu vaknade tävlingsinstinkten i kroppen. Höjde farten lite för att vissa att this is my house. Tror ni han släppte? Nej han fortsätter hänga på bra.

Inte mycket mer att göra. Jag tar honom på distansen istället. Inte en chans att han hakar på så bra i 1 000m till. Fortsätter puscha, trycker på, slipar tekniken, noterar min handisättning i vattnet, hur jag sparkar. Allt slipas, känner hur farten ökar lite till utan att öka energikostnaden i kroppen. Vänder, han är fortfarande nära mig.
500m kvar, nu jäklar ska han få något att jaga. Höjer farten lite till, ser hur kaklet försvinner under kroppen, vändningarna blir snabbare. 200m kvar. Tittar inte ens bak, nu kör vi bara. 100m, nu kör vi maxfart.

Stannar. Nog är han än där, längre bak men han är där. Tittar upp på klockan för att se vad det gick på. Personbästa! 1 500m avverkade på 28min. Bättre start på en fredag fick man nog leta efter.

Jag vet inte vem han var man jag kan lugnt säga att utan honom så hade det aldrig blivit ett personbästa i fredags. Har skrivit om det innan och döpte det då till puschbuddy. Detta är inget att underskatta. För dagen som denna är det inte alltid roligt att träna, det blir kanske inte så bra som man hoppas. men ens puschbuddy kan ta en dit och LÄNGRE. Älska dem, vårda dem, puscha dem. Förr eller senare hjälper dem dig till ditt nästa personbästa