När jag var på PT-conventionen i höstas köpte jag en TRX, vilket är ett fantastiskt träningsredskap! Enkel konstruktion men träningen och övningarna man kan göra på den galet många! Man kontrollerar själv hur svårt det ska vara på olika sätt genom att köra med en hand eller ett ben och vart man placerar vikten.

Ett program som normalt brukar ta mig 40min på gymmet att köra orkar jag knappt göra på en TRX . När man tränar med en TRX så är det instabilt, vilket gör att kroppen måste dels anstränga sig för att göra övningen men också för att hålla sig stabil. Väldigt effektiv träning får man lugnt säga. Att vara stabil i kroppen och samtidigt orka prestera är extremt viktigt för hela din träning bygger på att du klarar av att göra det du ska på ett så bra sätt som möjligt. Är du inte stabil i löpningen t.ex. lägger du kanske energi på att orka springa på ett sätt som inte gynnar dig eller kanske direkt skadar dig.

Det roliga med denna träningen är att man hela tiden upptäcker nya övningar, nya rörelser som man kan köra för att komma åt nya muskler som behöver tränas. Man blir aldrig färdig man vill bara fortsätta och göra mer och mer och mer men till slut orkar inte kroppen hålla sig uppe längre och man ligger bara på golvet och försöker få armarna att dra en upp men de mjölksyran bara sprutar och  kroppen säger skit i det. det var också då musiken slutade spela och man ligger kvar och känner sig helnöjd, hela kroppen bara säger YES, we did it och eftersvetten börjar.. bättre avslut på dagen får man knappt

 

För er som vill veta mer om TRX kan ni kolla in denna sidan