Som jag skrivit tidigare anser jag, för att förklara det enkelt, att vårt medvetna och vår kropp är två olika saker. Vi (vår medvetna) är något som alltid vill styra. Vi ska göra detta och detta och detta och berättar väldigt ofta kroppen att nu gör vi detta.
Men kroppen talar tillbaka och säger ofta vad den behöver eller vill för att vi ska må bra. Vila, när det är dags att sluta eller börja med något.

Det sista är något många har svårt för. Vilket enligt mig är en av de största anledningarna till varför vi skadar oss. Vi lyssnar inte. Kroppen säger till långt i förväg att nu räcker det. Men vi skiter gärna i att lyssna. Så därför tänkte jag idag bjuda på en övning som kan hjälpa Dig att börja lära Dig att lyssna på Din kropp.

Gör såhär:
– lägg dig ner på marken med raka ben, stäng ögonen
– Utan att ta kontroll, utan att påverka eller ens berätta för Din kropp så noterar Din andning. Notera och känns bara efter hur den är. Var den finns i kroppen. Hur den känns, varm/kall, fuktig/torr, ansträngd/lättsam, berikande/fattig
– Känn nu efter hur Ditt hjärta känns. Hur är pulsen? Slår det för glatta livet eller är den lugn? Pumpar det ut någon speciell stans i kroppen eller är det mer ett allmänt flöde som råder?

När vi gör denna övning och verkligen går in för det så släpper vi fokus på allt annat och fokuserar på vår kropp. Vi kan då lyssna på kroppen. Detta är något man måste träna på och desto bättre man blir desto lättare har man för att kunna göra det var som helst, när som helst. Men att lyssna, även på så enkla saker som hjärtat slag och lungornas arbete, är något vi alla borde göra allt mer än vad vi gör