Idag har jag varit på nätverksträff i Borlänge och lyssnat på tre personer om deras resa i företagsvärlden och hur dem tagit sig fram. Tre personer inom helt olika branscher.

Deras resor har varit helt olika men i alla resorna fanns det många likheter.
– Alla såg sina medarbetare som de viktigaste och våga erkänna att man inte kunde allt
– Göra något på ett sätt som ingen tidigare gjort
– Jobba med struktur, bra arbetsmodeller och våga göra fel

Kan lugnt säga att det varit en inspirerande dag. Jag har hört om  liknande resor förut. Sett hur företag följt samma grunder och lyckats. Det är tre bra saker att lägga i nästan vilken grund som helst.

Man måste ha bra vänner runtomkring sig. Våga erkänna både för sig själv och för andra att man inte kan allt eller vet allt. Be om hjälp helt enkelt
Att göra en sak på samma sätt som många har gjort det förut behöver inte vara fel men du kommer att få samma resultat som alla andra. Våga göra saker på ett annorlunda sätt
Att ha rutiner föder lugn brukar jag säga, vilket är sant sålänge det är bra rutiner som hjälper en att vara effektiv och uppnå det man vill.

Viktigast av allt är just den sista delen. Våga göra fel. Och stå för det. Man gör fel, man kommer att göra många fler fel i livet. Både i arbetet och privat. Mot vänner, familj, arbetskollegor, kunder. Men våga erkänna det för sig själv är det första och viktigaste steget gentemot att kunna lära sig något av det.

Något att bära med sig i sitt arbete, sin träning och egentligen hela sin vardag