Vi skulle vilja påstå att löparvärlden sedan en lång tid tillbaka nu varit delad i två läger, svart och vitt sett. Frågan som delar löparvärlden är huruvida den första kontakten med marken ska vara med framfoten eller hälen.
Vi har en bestämd åsikt som vi grundat på både biomekanik och vårt flera 10 000-åriga arv som det löpande djuret, nämligen att det är framfoten som ska ha den första kontakten med marken.

Med det steget får vi en belastning som musklerna i benet är tänka att ta och samtidigt kan alstra kraft ifrån så att vi kan komma fram snabbare utan att vi måste producera onödigt mycket mer kraft, vilket man får om vi sätter i hälen först då hela steget blir bromsat.
Skotillverkade och sportbutiker har däremot sedan länge velat sälja skor som passar det sistnämnda steget mest  då det säljer mer och det kostar mer för oss att köpa. Men nu går Stadium emot detta.
I deras senaste reklamfilm kan vi se hur löperskan springer tydligt så att framfoten får den första kontakten med marken. När vi sedan snokade vidare lite hittade vi även bilden till höger där vi kan se att det är framfotalöpningen som gör sitt antågande.

bild tagen från http://ptfia.metromode.se/2013/04/13/stadiums-kampanj-running-2013/

bild tagen från http://ptfia.metromode.se/2013/04/13/stadiums-kampanj-running-2013/

Niclas sa följande när han såg bilderna och filmen:
”Jag är skeptiskt optimistisk men samtidigt kan jag inte låta bli att få ett litet leende på läpparna. Det är bara en reklamfilm och reklambilder men desto fler som visar detta, desto fler kunder tror jag kommer ifrågasätta alla dessa tunga löpskor och löpsteg. Kanske börjar det trendbrott jag längtat efter äntligen att visa sig, men som sagt jag är än skeptiskt optimistisk.”

Fortsättning följer och vi kommer självklart att skriva mer om detta!

Training Season