Niclas har en förkärlek till riktiga råvaror som är just naturliga, fria från allt, gärna närproducerade och allt ekologiska. Idag talar han ut om det hela.

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/01/03/hell-putting-bodies-truth-food-eating/

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/01/03/hell-putting-bodies-truth-food-eating/

Mat och matprodukter är ett ämne som väcker mycket känslor hos mig. Inte bara för det är ett intressant ämne att diskutera utan för att där är så mycket fel i det ämnet. Idag måste ekologiska produkter heta just ekologisk produkt. Det som det faktum är naturlig, så som den varit i 10 000-tals år, måste i vårt moderna samhälle heta att det är naturligt för det andra, nämligen behandlade produkter, är det som är normalt och bara behöver heta mat.

Det finns lagar och regler om hur ekologiska produkter ska odlas för att få sitt namn men reglerna för oekologisk mat är desto lättare.
Många säger att det spelar ingen roll att det vi äter innehåller massa kemikalier och konserveringsmedel för det påverkar inte oss. Så varför mår då personer som undviker detta mår generellt lite bättre? Känner sig lite friskare och starkare?

Vi lärs idag att mat är behandlar och konserverad och att ekologisk mat är något som är annorlunda. Hur kunde vi låta det bli så? Hur kunde vi låta vår mat bli bakvänd?
Än mer bakvänt blir det när de som konserverar och behandlar vår mat får mer betalt än vad bonden som odlar och tar fram vår mat får.

Den som ska ha mest av våra pengar när vi köper den är bonden så att det lönar sig att faktiskt ta hand om den mat vi ska stoppa i oss, istället för att företaget får det så att dem kan pressa ut så mycket mat ifrån varje grönsak och därmed tjäna så mycket som möjligt. Allt medan vi som äter det får än sämre skit att äta

Niclas Mårtensson