För ett tag sedan berättade jag om tre tjejer som jag nu under våren hjälper att ni tre helt olika mål. Nu är det dags för en liten uppdatering från en av dem, Isa Nilsson har ordet:

ÄrtknubbenÄntligen är jag igång igen!
Jag har varit aktiv och tränat sedan jag var liten, men sedan förra året vid den här tiden så beslöt jag mig för att ta ett uppehåll från handbollen. Delvis för att jag var gravid och även för att tiden inte räckte till då vi samtidigt höll på att bygga vårt hus. Så jag har varit fysiskt aktiv genom husbygget som stundtals har varit väldigt tungt men det är inte riktigt samma sak som att använda kroppen när man sportar.

Det var både skönt och frustrerande att behöva vänta lite och låta kroppen läka och återhämta sig efter förlossningen. Men sen då, när man får sätta igång, vad kan och bör jag göra? Din barnmorska och vården vet ju inte vilken nivå du var på innan, det är bara du själv som kan känna efter hur det känns och sätta gränser för just dig och din kropp. För att få hjälp med lagom bra övningar att börja väcka musklerna med, tog jag hjälp av Niclas. Programmet han gjorde till mig var en bra start och en spark i rumpan också att komma igång. Det är övningar jag kan göra var som helst med kroppen som motstånd och det har varit super bra för med en liten tjej hemma som dikterar hur dagarna ser ut ibland kan jag inte alltid ta mig till ett gym. Men nu finns inga ursäkter! En promenad i bra tempo och ta med sig liggunderlaget under vagnen för att efter halva vägen stanna och göra sina övningar går alltid!

Det härliga är att jag genom den här träningen har upptäckt att jag var i bättre form än jag trott efter det här året. Nu ser jag fram emot handbollens försäsong och mer utmaningar!