Jag har alltid tränat hårt, mycket och intensivt. Gillar att ligga på en hög nivå och utmana mina fysiska och psykiska gränser. Under mina 23 år har jag varit duktig i många idrotter men av olika skäl stannat upp eller fått hoppa av. Men med triathon har jag lyckats ta min hälsa till en ny nivå. Under de senaste tre åren har jag tränat mycket styrketräning och byggt en kropp som håller för de utmaningar jag ger mig in på men i det stora varit utan ett mål.

Mål är viktigt för oss. Inte bara för att vi ska ha något att jobba emot utan också för att motivera sig. Har träffas många personer som bara tränar för att träna, vilket av min erfarenhet brukar hålla max tre månader innan träningen börjar svikta.

Nu känner jag mer och mer att min kropp utvecklas om än med toppar och dalar mot det bättre hela tiden. Efter min premiär i triathlon var jag säker på att det var detta jag ville göra men hur bra och hur snabbt är alltid svårt. Men ett mål känner jag ett behov av att ha. Idrott i sig kan vara tufft. Vi är många som vill samma sak och elitidrott är inte annorlunda på något som. Det är i många fall till och med tuffare. Men chansar man inte vinner man inte.

Därför har jag satt som mål att inom sex år vill jag ligga bland dem 10 bästa i Sverige på olympisk distans för min ålder. Ett mål som är högt satt men rimligt att nå. Det kommer bli många långa timmar, många långa mil, litervis med svett men det är det värt. Inte för att bevisa för någon annan att jag kan, inte för att bevisa för mig själv att min hälsa klarar det utan för att se hur långt jag verkligen kan gå.
Tillsammans med alla som hjälper mig tänker jag kämpa, slåss, svettas, simma, cykla, springa. Vet redan att jag har många kompetenta personer bakom och med mig i detta men allt arbete landar i slutändan på mig, ingen annan. Så nu gäller det!