Idag lämnar vi över ordet till Niclas som tänkte tala om vad en prestation är värd

Det kan vara lätt att tro att en prestation endast är det som syns på en tävling, match eller när man står där på prispallen och höjer guldet till skyarna. Men egentligen är det bara toppen på ett gigantiskt isberg.
En prestation är alla timmar vi lägger ner långt före kamerorna tänds. Alla de timmar vi lägger ner och planerar träningen, återhämtningen och kosten för att sedan genomföra det hela.  Desto större mål och desto längre bort man var redan ifrån starten så desto mer tid behövs oftast för att nå dit.

Men det många glömmer bort är det som prestationen tar. Det kommer innebära uppoffringar och en viss grad av egoism i vissa lägen. En prestation kan kräver i sin enklaste form att man faktiskt gör det där träningspasset man planerat istället för att hänga med vännerna ut på stan. Det kommer att krävas att man gör just det om och om och om igen.
En prestation kommer att kräva att du prioriterar, offrar, tid men vänner och familj i viss mån. Och ibland i väldigt stor mål beroende på prestationen.

Men vad en prestation är värd är det ingen annan än du själv som kan svara på. Jag har både presterat och offrat mycket för att få göra det. Men jag är med och offrar saker för att få andra att prestera. Något jag älskar, för jag älskar mitt jobb och min passion till idrotten och alla de lag och aktiva jag möter varje dag.
Men jag måste vara medveten om vad det är jag väljer bort och vara redo att stå för det.

Detta är något som många inte tänker på förrän man står där och redan har offrat saker för att nå dit man är. Så frågan du alltid måste ställa dig är, vad är du redo att prioritera bort för att få prestera?

Niclas Mårtensson1