När vi ska gå och träna är det många som gör det tillsammans med en väska. Vår väska får ofta bära med sig i alla fall skorna, en vattenflaska och ibland får även en svetthandduk hänga med. Rätt enkelt och simpelt då det är just en träningsväska, men finns det något annat som kan vara smart att ha med sig? Vad har jag alltid med mig i väskan?

För mig är träningsväskan ett plats där jag har med mig det som kan hjälpa mig till att klara av träningen bättre eller hjälpa mig att förkorta en skada om nu olyckan skulle vara framme. Så här får ni en liten lista som kan vara värd att tänka på under helgen till nästa veckas pass.

Elastiskt linda. Har man otur är olyckan framme vilket kan göra att man stukar en fot eller vrider handleden på ett konstigt sätt så att det kan börja svullna. Kan man tidigt lägga på tryck på detta så kan det hjälpa en att få en kortare väg tillbaka till full styrka igen och även att man slipper lite av den värsta smärtan

Gym/träningshandskar. Jag jobbar mycket med mina händer så är det ett verktyg man inte vill ska få skavsår eller hudförhårdnader i onödan. Ett par handskar är perfekt för att hjälpa emot detta och ge en det där lilla extra greppet när man kör med kettlebells, skivstänger eller hantlar.

Plåster & tejp. Varför detta? Jo även om maskinerna inte vara vassa och hantlar runda och fina så är det ändå lätt att ibland slå sig så att ett litet sår uppstår. Att sen sprida blod över gymmet är inget som man blir stolt över eller att något som någon annan uppskattar.

Compeed/second skin. För er som inte vet vad detta är exakt så liknar detta ett plåster, ett speciellt sådant. Men precis som det sista namnet avslöjar så fungerar det som ett andra skin. Detta är perfekt att sätta över skavsår som håller på att bildas eller andra utsatta hudbitar där man lätt får skav.

Dessa sakerna och några till är sådant som alltid är med mig på träningen, både när jag kör själv eller med klienter. Det är saker som eliten behöver ibland hela vägen ner till dem som precis börjat komma igång med träningens precis.

Häng med nästa månad då jag kör en kom-igång-månad för just dig som vill komma igång med träningen och/eller kosten för att få ett långvarigt och bestående resultat. Självklart blir det spännande erbjudanden och en tävling med, allt blandat med gästbloggare. Men först ha en trevlig och hälsosam helg!