Utan tvekan har jag genomfört många träningstimmar på en mängd olika sporter. Innebandym judo, löpning, triathlon, segling ja gud vet allt man har sysslat med. Men alla sporter har lärt mig mycket om prestation. Vad som krävs för att nå dit, hur man planerar och hur man klarar resan dit. Allt som har med en prestation att göra. Något jag är väldigt tacksam för. Det har gjort arbetsliv och skola enklare för mig. Man har lärt sig tidigt vad och hur man ska göra för att kunna prestera.

66795_643396165677069_1028826028_nMen tyvärr har jag inte spenderat lika många timmar på Yoga. Det som för mig skiljer min syn på yoga och sporter är detta. Sport handlar om att prestera och prestationer medan yogan handlar om att acceptera saker precis där man är.

I alla sporter ska man uppnå något. Bästa tiden, bästa genomförandet, klara av vikter och belastningar, bli bedömd.
I Yogan är det att acceptera de lägen kroppen klarar av, det kroppen säger till en. Det är inte en prestation, inte som sport. Visst man ska utmana kroppen i olika positioner och lägen men man går bara till de lägen som man klarar av för stunden. Man kan stanna tidigare ena dagen och gå längre en annan i olika positioner.
Sportvärlden är duktig på att lära oss att prestera och prestation men inte lika bra när det kommer till att klara av att acceptera situationer och resultat.

Utöver detta så har Yogan en stor fördel i sig då vi blir utmanade i vår rörlighet och styrka, något som vi alla kan tjäna på i alla sporter. So lets do yoga!