Det mest intressanta med denna frågan tycker jag är frågan i sig. Vad är bäst att dricka vanlig läsk som är fylld med socker? Light som har mindre socker och lite mer kemikalier eller zero som inte har något socker men är fylld med kemikalier?
Det är samma sak som att fråga vilket som är bäst mellan  öl eller vin?

Oavsett vilket du väljer får det samma effekt i kroppen.

När vi dricker läsk, light eller zero så triggar vi igång vårt insulin som har till uppgift att ha hand om socker i kroppen. Rent ut sagt det lagrar in sockret i kroppen. När vi äter eller dricker något sött brukar vi även bli mer sugna på mer av det hela. Det är belöningssystemet i hjärnan som nu vaknar samtidigt som insulinet sätter fart. Så till frågan då.

Bild tagen från http://funny-quotes.picphotos.net/coca-cola-coke-zero-diet-soda-script-logo/3/

Bild tagen från http://funny-quotes.picphotos.net/coca-cola-coke-zero-diet-soda-script-logo/3/

Vanlig läsk – Innehåller socker och triggar vårt belöningssystem till att vi vill ha mer samt att sockret lagras in i kroppen.
Light – Det lilla socker som finns gör exakt samma sak med kroppen som ovan fast kemikalierna lurar kroppen att tro att där finns mer socker än vad det egentligen gör så för mycket insulin utsöndras och för mycket socker tas upp vilket gör att vi blir än mer sugna på mer sött.
Zero – Innehåller inget socker men är fyllt av kemikalier som triggar samma effekt som ovan fast här finns inget att lagra in så vi blir än mer sugna på något sött.

Så vilket är då bäst? Socker som lagras in? Lite socker som lagras in och kemikalier som lurar kroppen? Eller mycket kemikalier som bara lurar kroppen?

Ta ett glas vatten istället.