Det finns mycket spännande forskning ute i vår värld. Vissa saker mer intressanta än andra. Hur nödvändig all forskning är kan man ibland diskutera. Vet för några år sedan var det några som visade att mjölk gav ökar cancerrisk. Utmaningen med det hela var att man skulle dricka litervis, jag menar litervis 3-4-5 liter per dag i x antal dagar. Risken ökade då med några få procent. Nödvändigt? nja…

Men sen finns det forskning som är bättre. Som kan ge både förklaringar men även motivation till bättre hälsa. Idag har vi ett problem i världen med övervikt. Ingen kan förneka det. Denna bloggen vet jag har motiverat, inspirerat och provocerat många till just bättre hälsa. Tillbaks till forskningen dock.

http://maleweightlossnow.com/tag/weight-scale/

http://maleweightlossnow.com/tag/weight-scale/

Nu har forskare verkar hitta ett samband mellan just viktminskning och förbättrat minnet. Ni hittar hela artikeln här. Det man hittade var alltså att dem som gick ner i vikt, förutom med hälsofördelarna med viktminskningen, även fick förbättrat minne.
Tänk dig, bara av att gå ner i vikt kan du få bättre minne. Nu pratar vi då om överviktiga som går ner och inte en person med en redan normalvikt.

Varför är nu detta nödvändig forskning, eller bra forskning enligt mig? Jo för den visar på fler fördelar. Fler saker vi kan peppa klienter med för att hjälpa dem längst vägen men också för att förklara saker för alla som har problem med minnet kanske och är överviktiga eller i gränszonerna.
Hur exakt denna forskningen just är vågar jag inte svara på riktigt än men den ger en idé, en gnista, om andra forskningsprojekt som kan leda till än större motivationer och inspirationer.