Vi älskar träning och det finns det inget tvivel  om. Den kultur vi har bland oss tränare här på Training Season är just att alltid vara kreativa, träna varje klient utefter de bästa tänka metoderna för situationen och alltid på ett tekniskt korrekt sätt.
Detta innebär i klartext att vi ser till att Du får träna på ett roligt sätt varje gång utefter hur du svarar på träningen för dagen men alltid med bästa säkerhet.

Men sen kommer alltid den där lilla roliga frågan smygande i under ett pass.

”jag såg den hör övningen på youtube”

Jag personligen älskar när klienter kommer med den meningen och än bättre har kvar klippet så att jag kan få se det. Det ger både mig en chans att se nya övningar visar också att våra klienter är så taggade på sin träning att dem vill ha mer. Det är en bra träningskultur enligt  mig. Men sen är det där lilla saken bara. Hur bra PT är egentligen Youtube?

Den kan vara bra. Men den kan också vara farlig. Vi ser nog alla dagligen olika klipp på olika platser. Allt ifrån roliga skämtklipp till allvarliga filmer. Men vem som helst kan lägga upp dessa klipp och vem som helst kan säga att det är såhär det ska göras.
Många övningar jag ser på youtube som mina klienter kan komma med är tekniskt komplexa övningar där det ställs höga krav på både stabilitet, styrka, koordination och kroppkontroll. Kanske mycket för att jag jobbar mycket med TRX:n med mina klienter. Men övningar i sig är klockrena ofta. Dem har tydliga och bra syften, dem tränar hela kroppen effektivt men dem som utför övningen på videon. Det är där det oftast kan brista.

Ibland visar dem inte fullt rätt eller poängterar inte viktiga moment i övningen eller än värre. Utför dem fel själva. När vi ser på videos på nätet gäller det att tänka till. Ser det verkligen rätt ut eller vad skulle min egen pt säga?